We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons lev...

Center Parcs 2: Cottage met alles erop en eraan

We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons leven. Je kan onze Center Parcs avonturen lezen op de blog, vandaag deel 2

We vertrokken vrijdag rond 17u30 richting Lommel. Een uurtje rijden. We waren onze straat nog niet helemaal uitgereden toen Elien al vroeg "Zijn we er bijna?". En zo ging het onderweg nog wel even door. "Hoeveel kilometer nog?", "Is het nog ver?", "Wanneer zijn we er?", je kent het wel. Het eerste stuk was autostrade, daarna nog een heel eindje langs de gewone weg. Na een goed uur kwamen we op het domein van Center Parcs. We parkeerden de auto en gingen naar de receptie. Daar werden we vriendelijk ontvangen. De lieve dame gaf ons een woordje uitleg en onze enveloppe met vouchers, wifi-code en sleutel. We reden naar huisje 347, ons huisje voor dit weekend.



We hadden vrijdagavond niet veel tijd om het huisje te verkennen. Het was al donker, snel onze bagage uit de auto halen en de auto terug op de parking vooraan parkeren (het park zelf is autovrij). We gingen naar de Market Dome om er in restaurant Evergreenz te gaan eten. All you can eat! Wij zijn fan, dat lees je in een volgend blogbericht. Tegen dat we terug in ons huisje zijn, is het al 21u30, ruim over bedtijd. Maar we zijn met vakantie, dus relax mama! Ons huisje heeft 2 slaapkamers. De meisjes mogen er eentje kiezen. Ze kiezen voor de slaapkamer aan de keuken. Snel bedje in en snaveltjes dicht. 

Laat in bed = lang slapen? Nee, zo werkt het bij ons niet! De meisjes waren al vroeg wakker. En gelukkig maar, want hier valt zoveel te beleven! Ze hadden heerlijk geslapen, dichtbij elkaar. Het was trouwens ontzettend fijn dat de bedden bij aankomst mooi opgemaakt waren. Voor een dekbedhoespakket betaal je 7,50 euro per persoon: 1 eenpersoonsonderlaken, 1 dekbedhoes en 1 kussensloop. De slaapkamer had alles wat een slaapkamer moet hebben: 2 nachtlampjes, 2 nachttafeltjes, een leuk doek tegen de muur, een stoel en véél opbergruimte. In de slaapkamer van mama en papa stond nog een extra televisietoestel.



Zaterdagvoormiddag nemen we de tijd om het huisje te ontdekken. We zijn benieuwd wat er allemaal aanwezig is. De keuken is volledig uitgerust met: microgolf, broodrooster, tassen, glazen, fruitpers, voorraadpotten, borden, kommen, potten, eierdopjes, koelkast, gasvuur, koffiezet, waterkoker, vaatwas, vuilbak, pannen, rasp, snijplank, ijsblokjeshouder, PMD-vuilzakken, vergiet, mand, bestek, maatbeker en garde. Onder de radio stond een doosje met nog extra handige spulletjes: 3 vaatwastabletten, een spons, schoonmaakdoekje, dweil en lucifers. Waarschijnlijk de top 5 van meest vergeten keukenitems.

Naast de keuken is de badkamer. Een bad en douche gecombineerd en afsluitbaar met een douchegordijn, een dubbele lavabo, een haardroger, opbergruimte en een handdoekenrek. In ons arrangement was een handdoekenpakket inbegrepen. Voor 1 badhanddoek en 1 handdoek per persoon betaal je 6 euro extra. De handdoeken waren in aparte pakketjes voorzien, proper ingepakt in een plastic tasje. Handig, 4 badhanddoeken en 4 handdoeken neemt anders toch wel wat plaats in de bagage in...

Een leuk extraatje was het verzorgingssetje: shampoo, douchegel, haarspoeling, bodycrème én een zeepje. Ik vergeet altijd wél iets als we op weekend gaan. En ik weet telkens pas ter plaatse wat. Deze keer was het de shampoo. Maar dat was dus geen probleem dankzij dit leuke doosje.



Achter het aparte toilet is nog een bergruimte. Daar vind je: een droogrek (dat hebben we gebruikt om ons nat zwemgerief te laten drogen), een kinderstoel, borstels, bezems, wc-brilverkleiner, stofzuiger, trolley, vuilblik, kinderbox en plumeau. In de gang hangt een kapstok voor de jassen.

De woonkamer is ingericht met een ruim hoeksalon. We hebben niet veel tijd gehad om het salon grondig uit te testen. Heel even opzoeken wat de activiteiten van de dag zijn en in de namiddag een gezelschapsspelletje. 

Ook aanwezig, maar niet door ons getest: flatscreen televisietoestel én open haard.



Het park heeft een volledige wifi-dekking. Je kan via KPN Hotspot gratis gebruik maken van wifi-internet in de Market Dome. Je kan per smartphone, tablet of laptop 30 minuten per dag inloggen. Wil je langer of ook in je huisje op internet? Dan kan je een toegangscode kopen. Je betaalt dan 15 euro voor 1 dag, 25 euro voor 4 dagen en 40 euro voor 7 dagen.

De allergrootste troef van het huisje? De ligging staat voor ons met stip op nummer 1. Midden in het bos, tussen de bomen. Achter ons huisje ligt een grote vijver. Aan onze voordeur huppelt het konijntje zijn eigen holletje in. 's Morgens worden we gewekt door de vogeltjes. 3 eendjes waggelen door 'onze' tuin, waterhoentjes passeren aan het raam. Een kikker steekt de straat over en een eekhoorntje rent door het bos.



We hadden wel pech met het weer... Het heeft het hele weekend geregend. We zijn dus niet veel buiten geweest. Elien had nochtans bij aankomst gezegd: "Kijk, mama, we hebben ook een terrasje met een tafel en stoeltjes, dan kunnen we buiten eten!" Dat is dus niet gelukt. Maar dat vormt hier geen probleem: genoeg activiteiten binnen!


Het hele park is autovrij. Bij aankomst en vertrek mag je met je auto tot aan je cottage rijden. In tussentijd moet de auto naar de parking vooraan het park. Er werd nauwlettend op toegekeken. De auto's die in het park geparkeerd stonden, kregen een waarschuwingsblad onder hun ruitenwisser. We legden verschillende keren de afstand tussen ons huisje en de Market Dome af. Elien heeft ons verrast. Normaal gezien houdt ze niet zo van stappen en moet ze nogal snel gedragen worden, maar dit weekend niet. Ze heeft wat kilometers afgelegd! Voor wie de afstand huisje-Market Dome toch te groot is, zijn er golfkarretjes beschikbaar om te huren. Die kan je dan gewoon voor je huisje parkeren.


Hier kunnen we gerust langer blijven! Alles is voorzien voor een fantastisch verblijf. Het enige wat we gemist hebben was een bierglas voor papa. Maar hij maakte er geen probleem van om zijn biertje uit een gewoon glas te drinken. :-)

De adviesprijs voor de Comfort Cottage voor 4 personen voor 2 nachten is 289 euro, exclusief reserveringskosten (29,50 euro per telefonische boeking en 27,50 euro per internetboeking). Kies je voor Comfort Service, dan krijg je een alles-in-1 pakket: opgemaakte bedden bij aankomst, handdoeken, een fles douchegel en een keukenpakket voor 12,95 euro extra per persoon. 


Meer weten?